Blog

Vindruer i Portvin med parmaskinke på bund af salat

Vindruer i Portvin med parmaskinke på bund af salat

Sæt stemningen for din næste middag med denne elegante og smagfulde forret! “Vindruer i Portvin med parmaskinke på bund af salat” kombinerer sødmen fra portvinsmarinerede vindruer med den salte sprødhed fra parmaskinke, en frisk salatbund og cremet parmesan. Perfekt som en sofistikeret start på en middag eller som et lækkert tilbehør. Denne opskrift er nem at lave, men fuld af smag, der imponerer dine gæster.

Vindruer halveres og evt. udstenes (hvis ikke stenfrie) og lægges i en skål. Hæld portvin ud over druerne, og lad dem trække i min. 1 time, gerne i et døgn. Husk de skal vendes forsigtigt en gang imellem.

Hvis det er den billige portvin fra Netto til ca. 40,00 kr., er det en god idé at tilsætte lidt sukker (max. 1/2 tsk.). En økologisk portvin er klart at anbefale.

Skær parmaskinken i mundrette stykker eller i strimler. Høvl parmesanflager, og hæld portvinen fra vindruerne, inden de skal på grillen (gem ca. 1 spsk., som skal tilsættes ved grillningen).

På grillen over direkte varme:
Hæld lidt olivenolie (ca. 1-2 spsk.) i en alubakke, og varm olien (den må ikke skifte farve). Tilsæt vindruerne og 1 spsk. af den portvin, som druerne har trukket i.

Rør forsigtigt i vindruerne med en ske. Når de begynder at skifte farve (bliver matte), tilsættes tørret timian.

Lad druerne stege under omrøring i ca. 3-5 min., inden de tages af grillen.

Anrettes på tallerken som portionsanretning til forret eller på fad som tilbehør:

  1. Dæk tallerkenen/fadet med salat (baby mix).
  2. Læg derefter druerne oven på salaten, og hæld skyen fra stegningen over druerne.
  3. Kværn lidt peber ud over druerne.
  4. Læg parmaskinke oven på druerne.
  5. Drys lidt ristede pinjekerner ud over druerne og parmaskinken.
  6. Pynt med friskhøvlet parmesanflager og frisk basilikum.

Som forret til ca. 4 personer skal der bruges følgende:

  • 400 g grønne og/eller røde vindruer
  • 2 dl portvin (gerne økologisk)
  • 30 g pinjekerner
  • 1-2 spsk. olivenolie (brug evt. olivenolie med basilikum)
  • 1-2 tsk. tørret timian
  • 8 skiver parmaskinke
  • Friskhøvlet parmesan
  • Friskkværnet peber
  • Frisk basilikum

Serveres som forret med en flute og et koldt glas hvidvin efter egen smag eller som tilbehør til f.eks. mørbrad eller en god bøf.

Velbekomme!

Relaterede artikler

Ris a la mande eller Sous Vides a la mande da den er lavet i Sous Vide

Sous Vides a la mande til 12 personer

Information

Frydendal-Oesten er et privatdrevet website, og vi ejer og/eller har brugsretten til alle billeder og tekster på sitet. Hvis du ønsker brugsretten til et eller flere af vores egne billeder, bedes du venligst, men bestemt, kontakte os, inden du gør brug af vores materiale.

Enhver anden form for kopiering, download, bearbejdelse, videresendelse, reproduktion, oversættelse osv. af indholdet på dette website er ikke tilladt uden skriftlig tilladelse fra Frydendal-Oesten.